Skip to main content

AeroDelft, een studententeam van de Technische Universiteit Delft, en de KLM  hebben een samenwerking aangekondigd om waterstof in de luchtvaart te onderzoeken. De samenwerking zal Aero Delft's Project Phoenix ondersteunen. Project Phoenix is gericht op het onderzoeken en ontwikkelen van nieuwe technologieën die de milieu-impact van de luchtvaartindustrie kunnen verminderen.

Het partnerschap zal zich richten op AeroDelft's op waterstof aangedreven vliegtuigproject, dat als doel heeft zero-emissie vliegtuigen te ontwerpen en bouwen die kunnen vliegen met behulp van vloeibare waterstof en brandstofceltechnologie. Beide partijen gaven aan dat de luchtvaart niet meer weg te denken is en altijd noodzakelijk blijft. Juist daarom gaan beide partijen samenwerken en onderzoeken hoe de transitie naar een duurzamere luchtvaartindustrie versneld kan worden.  KLM wil een leidende rol spelen in luchtvaartinnovatie en zoekt actief naar mogelijkheden om deze ontwikkelingen te versnellen. De denkkracht en oplossingen van de jongere generatie zijn nodig om out of the box te denken. Het enthousiasme en het harde werk van AeroDelft helpt hier enorm bij.” volgens Barry ter Voert, CXO & EVP Business Development.

“Het doel van AeroDelft is de industrieverandering te versnellen”, zei Joseph Michaels, hoofd externe betrekkingen bij AeroDelft. “De steun en het vertrouwen van KLM in ons project brengt ons een stap dichter bij het realiseren van AeroDelft’s doel voor een duurzame luchtvaart.” Deze samenwerking betekent de eerste keer dat AeroDelft direct samengewerkt met een luchtvaartmaatschappij, Dit draagt bij aan onze missie vloeibare waterstof te bewijzen en promoten als alternatief voor conventionele brandstoffen in de luchtvaart. Als een belangrijke speler in de industrie, onderstreept de steun van KLM voor het AeroDelft team een boodschap uit dat duurzaamheid een prioriteit is, en dat innovatieve oplossingen onderzocht moeten worden om vliegreizen milieuvriendelijker te maken.

Website AERODELFT