Skip to main content

D66 wil voor de komende provinciale statenverkiezing de sluiting van Rotterdam-The Hague airport in het verkiezingsprogramma opnemen.  Dit terwijl juist de de omliggenden en reizigers zeer tevreden zijn over de luchthaven. De sluiting zou voor Rotterdam en omgeving een enorme aderlating zijn waarbij Schiphol, dat kampt met enorm veel problemen en wellicht ook moet gaan inkrimpen, de enige optie is om naar uit te wijken.

Volgens D66 is het tijd over de toekomst van de luchthaven een besluit te nemen.  Wij zijn van mening dat de luchthaven zorgt voor teveel geluidshinder.  Daarbij kunnen we onze ogen ook niet sluiten voor de CO2 die de luchthaven uitstoot aldus Jeroen Heuvelink die statenlid is voor de partij in Zuid-Holland.  De luchthaven hoeft morgen niet te sluiten maar pas richting 2040.

Binnen de Rotterdamse gemeenteraad zijn inmiddels 6 fracties (15 van de 45 zetels) die voor sluiting van de luchthaven zijn.  Opmerkelijk is dat juist de D66 in de Rotterdamse havenstad niet voor sluiting is. Het kabinet neemt in 2024 een besluit over de toekomst van Rotterdam-The Hague airport.