Skip to main content
Allereerst wil ik iedereen die lid is van de facebook pagina PPL-VLIEGER en/of regelmatig bezoeker is van de website PPL-VLIEGER.nl een enorm goed en vooral gezond 2024 wensen. Voor de PPL piloten onder ons wordt het hopelijk een jaar met goed zicht en heel veel veilige vlieguren.
 
Om in luchtvaart termen te blijven is het afgelopen jaar voorbijgevlogen. Het idee om een Nederlands platform te bouwen speciaal voor (PPL) piloten bestond al een tijdje maar in 2023 moest het er eindelijk maar eens van komen. De basis staat inmiddels redelijk maar is nog lang niet klaar. Met het schrijven van de PPL theorie liep het afgelopen jaar niet zoals ik vooraf had ingeschat. Er moet namelijk ook brood op de plank komen en werken kost nu eenmaal veel vrije tijd. Keulen en Aken zijn echter ook niet op één dag gebouwd en de website is er ook één van de lange adem.
 
Enkele weken geleden heb ik samen met de Aeroclub Zeeland een bezoek gebracht aan het KNMI in de Bilt en binnenkort volgt hiervan een verslag. Verder staat voor de komende periode een bezoek aan Breda International Airport – of gewoon Seppe – op de planning waarbij we een bezoek brengen aan de mensen die het vliegveld runnen maar waar we ook Vliegclub Seppe gaan bezoeken. Dit bezoek had ik al voor afgelopen december in gedachte maar is er helaas niet van gekomen.
 
Zoals al een aantal keer heb aangegeven wil ik graag een website van en voor (PPL) piloten of mensen met een luchtvaart passie maken. Wil je zelf een bijdrage leveren door het schrijven van een artikel, heb je nieuws dat je wilt delen of een evenement die nog niet op onze agenda staat laat het dat even weten. Ook als je ervoor open staat dat ik een keer langskomen voor een interview kom ik natuurlijk graag in contact met je.
 
Laten we er met zijn allen weer een mooi en veilig vliegjaar van maken en wie weet komen we elkaar dit jaar tegen op één van de vele mooie velden in Nederland, Belgie of waar dan ook ter wereld.