Skip to main content

Voordat een piloot aan een vlucht kan beginnen moet hij/zij een vluchtvoorbereiding uitvoeren. Voor velen iets waar ze veel aandacht aan besteden, voor anderen overbodig en wellicht ook te tijdrovend waar snel doorheen gegaan moet worden. Uiteindelijk is een goede vluchtvoorbereiding noodzaak voor de uitvoering van een veilige vlucht. Uit een onderzoek, uitgevoerd door het NLR, is gebleken dat een onvoldoende vluchtvoorbereiding een groot risico is in de kleine luchtvaart.

Om te onderzoeken hoe het met de vluchtvoorbereiding staat en op welke wijze dat verbeterd kan worden heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) een online enquete opgesteld en vliegers uitgenodigd deze in te in te vullen.  Met de uitkomsten van de enquete hoopt men meer inzicht te krijgen en waar mogelijk ook verbeteringen voor te stellen.

De online enquete is tot 25 februari  2024 in te vullen en voor degenen die willen meewerken kunnen HIER de vragenlijst invullen.  Het invullen van de enquete duurt ongeveer 10 minuten.  Niet enorm veel tijd als je bedenkt dat de uitkomsten uiteindelijk kunnen leiden tot de uitvoering van een betere vluchtvoorbereiding en dus ook de uitvoering van een veilige vlucht.