Skip to main content

Tecnam logoHet Italiaanse bedrijf Tecnam heeft onlangs een nieuw bedrijfslogo gepresenteerd. Een fris en moderne update van het oude logo dat de groei en vooruitgang van het bedrijf moet symboliseren.

Net als het oude logo bestaat het nieuwe logo uit de bekende twee vleugels die staan voor de broers Luigi en Giovanni Pascale die het bedrijf medio jaren tachtig hebben opgericht. De vleugels hebben een moderner gestroomlijnd profiel en ook de blauwe kleur, dat staat voor de innovatie van het bedrijf is net iets aansprekender geworden.  Tenslotte is de Italiaanse vlag in het nieuwe logo verwerkt.

Het bedrijf komt voort uit Partenavia dat dezelfde broers in de jaren 50 startte.  Juist in een tijd waar General Aviation een behoorlijke headwind had te verwerken en waardoor het bedrijf zich in beginsel toelegde op het produceren van vliegtuigonderdelen van andere fabrikanten.  Inmiddels is het merk niet meer weg te denken en met dochter ondernemeningen in de Verenigde staten en Australie is het vertegenwoordigd in meer dan zestig landen en levert men 12 tal vliegtuigen waarbij de type aanduiding allemaal begint met de letter P dat staat voor de Pascale, de achternaam van de broers.

Voor wie de geschiedenis van het bedrijf wil lezen kan terecht op deze mooie webpagina van Tecnam.