Skip to main content

Twee maanden geleden werd bekend dat Transavia via de investeringstak Transavia Ventures investeert in de startup van Fly With Lucy, een luchtvaartmaatschappij die zich volledig richt op het elektrisch vliegen. Vandaag werd bekend dat Twente Airport deel gaat worden van een regionaal netwerk van Europese luchthavens. Een intentieverklaring met Fly With Lucy werd deze week getekend. Het idee is om duurzame en betaalbare vluchten aan te bieden aan reizigers.

De eerste vluchten zouden al in 2025 moeten plaatsvinden waarbij vluchten worden uitgevoerd tussen luchthavens die relatief dicht bij elkaar liggen. Gelet op de beperkte reikwijdte van elektrische vliegtuigen op dit moment mikt men op afstanden tot 500 kilometer.

Gelet op de centrale ligging van Twente Airport kunnen een aantal van de grootste luchthavens van Europa zonder problemen worden bereikt. Te denken valt hierbij aan Parijs, Londen, Frankfurt, Amsterdam en Berlijn. Daarnaast is de infrastructuur al aanwezig en is het vliegveld makkelijk te bereiken vanuit Nederland en het Duitse achterland.

Lees meer informatie op de website van Twente Airport

Lees ook : Transavia Invensteert in eerste electrische airliner